Livets brød

nadverbrødHvem er de nu, de der... 

"Jesus sagde til dem: "Jeg er livets brød. Den, der kommer til mig, skal ikke sulte, og den, der tror på mig, skal aldrig tørste."
Joh. 6,35!

"Her er en mand i kirken, der løfter sine arme i bøn og lovpriser Gud - her styrer Helligånden, hans kone styrer alle andre steder. - Kvinden der beder med følelse for missionærerne i Peru, men lykkes fuldstændig at ignorere de andre, som sidder på hendes række.  Og så er der den, som rynker på næsen og tænker på, hvorfor Jesus vil have alle de mennesker ind i sin kirke - også dem, der lugter og dem der ser anderledes ud." 

Læs mere: Livets brød

En guitar, en mikrofon og et budskab….

Vi har i Kløvermarkskirken fået mulig-hed for at følge Kristians udvikling med guitaren - fra de første sange ved guds-tjenester i kirken - til nu, hvor han ar-bejder på at udgive sin første cd. Et spændende initiativ, som  vi glæder os til at følge.

Vi har talt med Kristian om sang-skrivning, musik og hans arbejde.

Hvordan kom du i gang med at spille ?

For mange år siden lyttede jeg til guitarmusik hos Gorm, dengang han boede på Munkholmvej. Han gav mig en spansk guitar, som lå stille, ind til Jan viste mig 3 akkorder, det er 9 år siden.

Læs mere: En guitar, en mikrofon og et budskab….

Jeg er ikke den, I tror jeg er.

Det, som I ser, er en temmelig fed præstemand. Men det er kun en skikkelse, jeg tager på mig en gang imellem af nød. Det er fordi jeg forestiller mig, at ingen af jer kunne tænke sig at se et æsel på prædikestolen.


Og det er det, jeg er. Jeg er æslet Ecclesia

Det selv samme æsel, som blev brugt som transport-middel for Vor Herre, da han gjorde sit indtog i Jerusalem. I al ubemærkethed har jeg overlevet de næsten 2000 år, der er gået siden da. Og det er der en naturlig forklaring på.

Læs mere: Jeg er ikke den, I tror jeg er.

Boganmeldelse - Himmelflugten af Iben Thranholm

Journalisten og teologen Iben Thranholm har skrevet en interviewroman om tro og tvivl, som jeg stiftede bekendtskab med i 2006 via biblioteket, men jeg blev så begejstret for bogen, at jeg måtte eje den, for jeg vender tilbage til afsnit i den igen og igen.

Bogen/romanen består af tolv samtaler, som er bundet sammen af en velskrevet og personlig rejseberetning, derfor titlen ”Himmelflugten”.

På sin rejse fra Assisi over Oslo, København, Rom og til et kloster i Grækenland møder Iben Thranholm tolv vidt forskellige mennesker, der hver har sit svar på, hvem Gud er.

Læs mere: Boganmeldelse - Himmelflugten af Iben Thranholm